Kedilerle Yaşayacak Müzisyene Tavsiyeler

Telli enstrümanları, özellikle gitarları kolayca düşecek bir yerde veya zayıf sehpalarda bırakmayın. Kediler onları ağaç yerine koyup aralarından veya daha kötüsü üstlerinden geçerken, kolayca devrilebilirler. Gitarın göreceği hasar bir yana, kediniz de ezilebilir. Bazı elektro gitarlar çok ağırdır (Gibson Les Paul gibi). Akustik gitarları yükseğe asın, elektroları kutusunda saklayın. Hatta daha iyisi tüm enstrümanlarınızı kutusunda saklayın.

Revit Architecture 2013

Mimarlar için T cetvelinden bile vazgeçilmez bir araç ve bu araç için vazgeçilmez bir temel başvuru kaynağı…

Barış ve Sevgiyle

Bu söyleşi Almanya’da üniversiteli Türk öğrenciler tarafından yayimlanan GETÜRKT dergisi ile yapılmıştır. İlk sorum, biraz da kendimle ilgili. Elinizde hangi Barış Manço single veya plakları var? Elimde kalan single plaklar: Seher Vakti ve İşte Hendek İşte Deve. Uzunçalarlar ise: 2001, Söz Meclisten Dışarı, Nick The Chopper. Son ikisi ya da üçü dışında diğer albümleri ve single derlemeleri CD olarak var. Açıkça bir şey söylemek istiyorum: Mançoloji’yi dinledim ve hiç hoşuma gitmedi; aranje edeceğiz diye güzelim şarkıları mahvetmişler...

Bir yolculuk hikayesi

Bu söyleşi Hayvan dergisinin 28 Mart 2003 tarihli sayısında yayınlanmıştır.Senin yolculuğun nereye doğru gidiyor? Ölüme doğru gidiyor. Yaşlanmaya doğru gidiyor tabii. Yapacağım bir sürü proje var, “Her Zaman Bir Şarkı” albümüm daha yeni çıktı; önümde taslağı hazırlanmış yeni albümler var, yeni kitaplar onları tamamlama derdindeyim. Bununla beraber giderek daha sakin, daha stressiz bir yolculuk arzusundayım...

Gökalp Baykal ile Live Muhabbet

Bu söyleşi Roll dergisinin Temmuz 2002 sayısında yayınlanmıştır. Malûm, yaz mevsimi, İstanbul’da konser mevsimi, festival mevsimi. Gelenin gidenin haddi hesabı yok… Biz de muhabbetimizi mevsim normallerinde uydurduk. Yıllardır kurduğu düşü gerçekleştirip mütevazı konser kaydı “Akustik Anılar”ı yayınlayan Gökalp Baykal’la buluştuk, seyrettiği konserleri, sevdiği konser plaklarını, sahne ruhunun, sahne duruşunun nasıl bir şey olduğunu uzun uzun konuştuk, Dylan’dan Springsteen’e “yakınlarımızın” kulaklarını çınlattık…

Boş Zamanlarımda Müzik Dinlemem!!!

Kod Müzik ve Zihni Müzik’den çıkan albümleriyle tanıdığımız, yıllardır Blues’un Türkiye’deki demirbaşlarından olan Gökalp Baykal ve onun grup arkadaşı ve aynı zamanda PC Magazine dergisinde editörlük yapan Cenk Tarhan’la uzun ve keyifli bir röportaj yaptım. Yer yer Cenk’in de katıldığı röportaj benim açımdan bir hayli keyif vericiydi. Niye mi?

Bob Dylan’a içeriden bir bakış

Bir Şarkı Irmağı ve Sonsuza Dek Genç isimli kitaplarınız ardından üçüncü bir Dylan kitabı yazmaya neden gerek duydunuz? Yazmak gerekiyordu. Hem tarihleri eski kalmıştı. Hem de mevcutları tükenmişti, sahaflarda bile bulunamıyordu nerdeyse. Eski kitapların yeni baskısını yapmak yerine, hepsini bir yerde toplayıp tek bir ‘ansiklopedi’ yazmak istedim. (gülerek) Amacım, Dylan’ı gerek kişiliği gerek eserleriyle tanıtmak, sadece gitar çalıp şarkı söyleyen biri olmadığını göstermek…

Ev Yapımı Müzik

Bu söyleşi Microsoft Life dergisinin Kasım 1999 sayısında yayımlanmıştır. Gökalp Baykal’ı son zamanlarda çeşitli TV kanallarında yayınlanan “Günaydın Hüzün” parçası ve Roll dergisindeki yazılarından tanıyor olabilirsiniz. Ama O, müzisyenliğinin yanı sıra kitapçıların “bilgisayar” başlıklı raflarında yer alan pek çok popüler yazılım kitabının yazarı, öğretim görevlisi ve aynı zamanda mimar...

Türk tangosu gibi…

Bu söyleşi Roll müzik dergisinin Aralık 1997 sayısında yayımlanmıştır. Gökalp Baykal, müzisyenliğiyle değil, müzik yazarlığıyla tanınan bir isim. Roll dahil pek çok dergiye yazı yazdı, iki de Bob Dylan kitabı çıkardı. Derken, geçenlerde ilk albümü “Ağustos 1996″ elimize geçti. Bunun üzerine oturduk, Baykal’la müzisyenliği, albümü, yazarlığı üzerinden “kişisel müzik tarihi”ni konuştuk… “Ağustos 1996″ albümüyle ilgili gazetelerde, dergilerde çıkan yazılar, müziğini hep geçmişe dönük bir yerlere oturtmaya çalışıyor…

Profesyonel bir müzik yazarı – amatör bir müzisyen

Bu söyleşi Rock Dünyası dergisinin Ocak 1993 sayısında yayımlanmıştır Gökalp Baykal’la Deniz kitapevinde bir akşam vakti (22 Aralık ’92) buluştuk. Kendisini daha önce kişisel olarak tanımasam da yazılarından ve yaptığı iki demo kasetinden tanıyordum. Rock müziğini iyi özümsemiş iyi bir müzik yazarından çok şeyler öğreneceğimi düşünerek tanışmaya karar vermiştim Gökalp’le.

Zanaatkar Gözüyle

Bu söyleşi Roll müzik dergisinin Mayıs 1999 sayısında yayımlanmıştır. “Artisan gibi çalışıyorum” diyor Gökalp Baykal. Sözlüklerde “artisan”ın karşısında “zanaatkar” yazıyor. Zanaat dediğin ustalık istiyor ama iş deseniz bildiğimiz iş değil, sanat deseniz bildiğimiz sanat değil. Gökalp Baykal, her halükarda o sihri kendinden menkul “profesyonel” sözcüğünün uzağında duruyor...
 Page 1 of 4  1  2  3  4 »